Прес-центр29 вересня 2020, 13:09

Бути добру: журналісти Луганщини висловили довіру Сергію Гайдаю за його діяльність в регіоні

Під час пресконференції Сергій Гайдай запропонував представникам ЗМІ дати оцінку його діяльності на посаді очільника Луганщини.

Кожен з присутніх міг обрати між білим та чорним колом, виготовленим з паперу, та покласти символічний голос в конверт. Як результат – 15 до 1. Тобто, 15 журналістів висловили голові облдержадміністрації довіру. Щоправда, не обійшлося й без критики.

«Дякую за таку підтримку. Коли люди, які висвітлюють події у різноманітних сферах життя, високо оцінюють цю роботу, означає, що ми обрали правильний шлях», – наголосив Сергій Гайдай та повідомив, що за результатами державного моніторингу Луганщина є однією з кращих за якістю виконання робіт за «Національним проєктом «Велике будівництво».

«Більш того, ми не зупиняємося на цьому – у 2021 році всі основні автомагістралі Луганщини будуть відремонтовані», – підкреслив очільник області.

Так, цьогоріч вже відновлено дорогу між Сєвєродонецьком та Станицею Луганською.

Зараз тривають роботи на ділянках між Сєвєродонецьком та Золотим, Лисичанськом та Бахмутом, Новоайдаром та Старобільськом.

«Крім того, буде повністю зроблена дорога між Міловим та Старобільськом. Але у 2020 році там укладуть тільки вирівнюючий шар асфальту. Роботи розпочато зі Старобільська вбік Біловодська, з Біловодська вбік Старобільська та Мілового. У наступному році цей напрямок покриють вже поверхневим шаром, – зауважив голова обласної держадміністрації. – А ще за гроші Світового Банку ми відбудуємо трикутник доріг між Сєвєродонецьком, Старобільськом та Сватовим. Також від Сватового відремонтують ділянку до Троїцького. Все це відбуватиметься у рамках реалізації нового проєкту «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження».

Не менш важливими напрямками є ділянки від Старобільська до прикордонних пунктів у Просяному та Танюшівці. Також відновлять в області автошлях Сватове-Білокуракине-Біловодськ.

Між тим, Сергій Гайдай зазначив, що вже є домовленість з головою Державного агентства автомобільних доріг України Олександром Кубраковим щодо передачі на держбаланс мосту в районі содового заводу в Лисичанську.

«Проєкт коштовний, його відновленням займатиметься Укравтодор. Об’їзну дорогу ми зробимо за області кошти», – повідомив Сергій Гайдай.