Прес-центр28 серпня 2021, 14:08

Це стало традицією: Сергій Гайдай спуститься в лаву лисичанської шахти

Про це очільник Луганщини повідомив, вітаючи шахтарів області з професійним святом.

Протягом двох днів він зустрівся з працівниками АТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля».

До структури кожного з цих підприємств входять по чотири шахти.

«Це одні з найбільших підприємств Луганщини із загальною чисельністю працівників понад 7500 тисяч. Згадую, коли мене тільки призначили на посаду голови облдержадміністрації, на місцевих шахтах склалася дуже важка ситуація –  заборгованість із виплати зарплати накопичувалася місяцями. Тож, ніколи не забуду першу зустріч із трудовими колективами, а саме – із шахтарями», – зауважив Сергій Гайдай під час спілкування із гірниками. 

Тоді до нього підійшов один із працівників та в доволі жорсткій формі запитав, що саме пообіцяє їм наступний очільник Луганщини з приводу виплати коштів.

«Згадую обіцянку, яку я дав: «Зроблю все від мене залежне, тільки дайте мені два дні!» Як підсумок, гроші були перераховані в зазначений строк», – акцентував він.

На наступній зустрічі Сергій Гайдай пообіцяв спуститися в лаву, щоб особисто відчути важкість праці шахтаря: «Скажу відверто, навіть під час екскурсії зрозумів, як це непросто».

Він побував в лаві ДП «Первомайськвугілля», тепер настала черга АТ «Лисичанськвугілля», про що очільник області і зазначив.

Також він вручив гірникам та ветеранам обласні відзнаки.

А у переддень свята Сергій Гайдай завітав до ДП «Первомайськвугілля», де привітав гірників з їх професійним святом.

«Шахтарі – це професія з багатовіковими традиціями. Ви доводили не раз, що вашу повагу необхідно заслужити і мені дуже приємно бути запрошеним на ваше свято. Не тішу себе ілюзіями: я не став шахтарем за один спуск на глибину понад 800 метрів. Проте я чітко усвідомив наскільки це важка та небезпечна праця, недарма ми на початку заходу хвилиною мовчання увіковічнили пам’ять тих, хто не повернувся живим», – наголосив очільник Луганщини. Наприкінці промови він вручив знаним гірникам підприємства обласні відзнаки.

Також перебуваючи у Гірському Сергій Гайдай поклав квіти до меморіалу захисникам українського народу та державності.

.