Прес-центр22 жовтня 2018, 11:10

Центри надання адміністративних послуг Луганщини отримують мобільні кейси

У рамках реалізації програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру», що фінансується Європейським Союзом, 10 центрів надання адміністративних послуг на теперішній час отримують мобільні кейси для надання послуг «на дому».

Це ЦНАПи Кремінської міської ради, Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Красноріченської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні  громади, та Марківської, Новоайдарської, Попаснянської райдержадміністрацій.

Такі комплекти виготовляють та програмують у м. Кремінна Луганської області.

Завдяки мобільному кейсу громадяни, які перебувають на стаціонарному лікуванні та у найвіддаленіших населених пунктах, люди з особливими потребами та похилого віку зможуть отримувати якісні адміністративні послуги не відвідуючи ЦНАП.

За допомогою цього обладнання спеціалісти ЦНАПу також зможуть надавати адміністративні послуги й сусіднім громадам на умовах міжмуніципального співробітництва. Так, між Чмирівською та Веселівською громадами вже ведуться перемовини з цього приводу.

Нагадаємо, що протягом 2017-2018 років за підтримки ПРООН на Луганщині створено п’яти нових ЦНАПів та проведено реконструкцію приміщень п’яти діючих.

У ЦНАПах створено зручні та доступні умови для отримання громадянами та суб’єктами господарювання якісних адміністративних послуг: здійснено ремонтні роботи, придбано сучасну комп’ютерну та офісну техніку, обладнання для оформлення та видачі паспортних документів, меблі тощо.

Мобільний кейс – обладнання, яке складається з комплекту сучасної портативної техніки: ноутбук, сканер, принтер, 3G USB модем для доступу до мережі Інтернет, веб-камера, пристрій для зчитування інформації з паспортів з електронним безконтактним носієм (ІD-карток). Такий кейс розрахований на 5-6 годин автономної роботи.