Прес-центр30 березня 2021, 16:03

Частину доріг на Луганщині відремонтують за європейські кошти

Під час пресбрифінгу в облдержадміністрації також йшлося про ремонт мостів, незалежний технічний нагляд та утримання доріг. Крім того, журналісти цікавилися ремонтом доріг між Старобільськом, Сватовим та Сєвєродонецьком.

Як розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Олег Кравцов, у минулому році розпочато ремонти двох штучних споруд – шляхопроводу поблизу міста Щастя та мосту через річку Айдар у Новоайдарі. Перший об’єкт вже відбудовано, другий буде завершено приблизно у червні.

Важливо, в цьому році на Луганщині відремонтують вдвічі більше штучних споруд. Так, вже проведені державні закупівлі на три об’єкти, які розташовані в напрямку КПВВ «Золоте» на дорозі Р-66 КПП «Демино-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ.

Йдеться про капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на км 192+862, мосту на км 182+933, мосту через річку Біленька на км 188+578 (Гірське). Роботи там вже розпочаті. Також оголошені тендери на капремонт мосту на автодорозі Т-1314. Загалом наразі розробляється 15 проєктів щодо капітального ремонту мостів.

Контролюють якість будівництва Служба автомобільних доріг у Луганській області та незалежні експерти. Це, зокрема, ТОВ «Інжинірингова компанія «Автомагістраль» і ТОВ «Ежіс Україна» (Франція), з якою була налагоджена співпраця минулоріч.

Також заступник начальника Служби Євген Філін повідомив, що в 2020 році поточним ремонтом було охоплено 190 тис. кв. метрів доріг.

Оцінюючи якість зимового утримання, він зазначив, що у цей період не було перекрито жодної дороги державного значення. У 2021 році на утримання доріг передбачено порядку 300 млн гривень.

На запитання представників ЗМІ щодо відновлення так званого Старобільського трикутника, зокрема, дороги Р-66 від Кремінної до Троїцького, Олег Кравцов, акцентував увагу на тому, що для цього Укравтодор залучає європейські інвестиції – 100 мільйонів євро від Європейського банку реконструкції та розвитку. Та наразі тривають проєктні роботи. Капремонт розпочнеться у другому півріччі. Крім асфальтового покриття передбачено відремонтувати всі штучні споруди та здійснити освітлення населених пунктів.