Прес-центр10 жовтня 2019, 14:10

Через ЦНАПи області за дев’ять місяців надано понад 350 тис. адмінпослуг

Сьогодні на Луганщині діють 20 центрів надання адміністративних послуг. Із них 10 районних, чотири міських та шість ЦНАПів Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Новопсковської, Троїцької селищних і Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Протягом дев’яти місяців поточного року через ЦНАПи суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано понад 351 тис. адміністративних послуг. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник зріс в 1,5 рази. В середньому за місяць через центри надається 39 тис. адміністративних послуг.

Найбільша кількість видів адміністративних послуг запроваджена через ЦНАПи: серед міських – Сєвєродонецький (179), ОТГ – Троїцький (145), районних – Новопсковський (113).

З початку поточного року за консультаційними послугами до ЦНАПів звернулося 270 тис. осіб.

Через ЦНАПи надаються найбільш популярні адміністративні послуги у сферах державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, речових прав на нерухоме майно, реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи, видачі паспортних документів громадянина України, земельних питань.

Нагадаємо, що протягом 2018-2019 років з метою запровадження оформлення та видачі паспортних документів для 16 ЦНАПів області придбано 22 комплекти необхідного обладнання. За оформленням паспортних документів вже можна звертатися до Лисичанського, Рубіжанського, Сєвєродонецького, Кремінського міських, Білокуракинського, Красноріченського, Новопсковського, Троїцького селищних, Чмирівського сільського, Попаснянського та Сватівського районних ЦНАПів.

Водночас за підтримки міжнародних партнерів для ЦНАПів Луганщини придбано 16 мобільних кейсів для надання послуг «на дому». Завдяки мобільному кейсу громадяни, які перебувають на стаціонарному лікуванні, люди з інвалідністю та похилого віку зможуть отримувати якісні адміністративні послуги не відвідуючи ЦНАП.