Прес-центр5 квітня 2021, 09:04

Члени архітектурно-містобудівної ради розглянули проєктні рішення планів на території населених пунктів Біловодського району

А саме – «Генеральний план поєднаний з детальним планом території смт Біловодськ Біловодського району Луганської області» після виявлених недоліків та зауважень, зазначених на засіданні архітектурно-містобудівної ради №1 від 28 січня поточного року,  «Генеральний план та план зонування території (зонінг) с. Литвинівка Біловодського району Луганської області» та «Генеральний план та план зонування території (зонінг) с. Плугатар Біловодського району Луганської області».

Ірина Бондар – головний архітектор ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва «УКРНДПІЦИВІЛЬБУД», розробник проєкту генерального плану смт Біловодськ, нагадала членам ради його основні показники та доповіла, що при розробці цього документу було ураховано більшість зауважень та внесено відповідні корективи до пояснювальної записки і графічних матеріалів.

Після обговорення, було прийнято рішення про затвердження проєктного рішення у встановленому законом порядку з врахуванням зазначених зауважень.

У свою чергу, Аліна Морозік – головний архітектор генеральних планів с. Литвинівка та с. Плугатар Біловодського району Луганської області розповіла присутнім про основні показники проєктів та перспективну планувальну структуру і функціональне зонування територій сіл.

У ході обговорення проєктних рішень генеральних планів порушувались питання, пов’язані з якістю графічних матеріалів, врахування існуючих пам’яток історії та археології та визначення охоронних зон до них, впливу прилеглих міських територій тощо.

До проєктних рішень «Генеральний план та план зонування (зонінг) території села Литвинівка, Біловодського району Луганської області» та «Генеральний план та план зонування (зонінг) території села Плугатар, Біловодського району Луганської області» архітектурно-містобудівною радою було визначено ряд зауважень. Рекомендовано розробнику проєкту усунути ці зауваження та надати проєкти повторно на розгляд архітектурно-містобудівної ради.