Прес-центр14 липня 2017, 10:07

Члени Малої академії наук з Лисичанська взяли участь у XVI Міжнародній молодіжній релігієзнавчій школі

У Києві на базі оздоровчого табору «Лідер» (Пуща-Водиця) відбулася літня школа за темою: «Протестантизм: від Реформації до сьогодні».

Її організаторами виступили Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Ресурсно-дослідницьким центром євроазіатської акредитаційної комісії, Молодіжною громадською організацією «Молодіжна асоціація релігієзнавців», Центром дослідження релігії національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Школа об’єднала 13 учасників з 9 областей України. Луганщину представили двоє учасників – членів Малої академії наук з Лисичанська – Ольга Керносенко та Олександра Ворон.

Кожного дня дітям було представлено по три лекції, що детально знайомили учасників з різними протестантськими конфесіями, діяльністю Реформації в історичному та богословському розрізі. Викладачі провідних університетів  подали розгорнений курс лекцій, у яких розповіли про один із найпоширеніших напрямів у християнстві, що відокремився від католицтва в період Реформації у 16 столітті. У 2010 році загальна кількість протестантів в Україні складала понад мільйон віруючих, що становить 2,4 % від населення.

Окрім теоретичного курсу, молодим науковцям було запропоновано ряд екскурсій до храмів різного протестантського спрямування.

До культурної програми було включено також відвідання концерту духовної класичної музики, який вразив своєю емоційною наповненістю.

Уміння працювати в команді, з повагою ставитися до думки оточуючих, користуватися правилами дискусійної роботи – усе це стане в нагоді під час подальшої науково-дослідницької роботи.