Прес-центр17 грудня 2020, 13:12

Чотири родини лікарів-переселенців отримали квартири від Уряду Німеччини

Завдяки Українському фонду соціальних інвестицій та фінансовій підтримці  Уряду Німеччини у Кремінній чотири родини лікарів-переселенців отримали комфортабельне житло. Колишня молочна кухня, яка тривалий час не використовувалась за призначенням, була перебудована під три двокімнатні та одну однокімнатну квартири.

Наразі у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VІ» виконано перепланування приміщення та оздоблювальні роботи в створених квартирах. Дерев’яні вікна замінені на енергоефективні металопластикові. Квартири обладнані газовими плитами та вбудованими кухонними меблями. Гаряче водопостачання здійснюється від індивідуальних двоконтурних газових котлів, що розміщені в кожній квартирі. Встановлено GPRS-модеми для побутових лічильників газу.

«На Луганщині більше 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб, але скільки з них отримали житло можна перерахувати на пальцях. Тим більш приємно вручати ключі саме переселенцям-медичним працівникам, яких в області дуже бракує. Сьогодні ми зберегли для Кремінської районної лікарні двох анастезіологів, стоматолога та лаборанта», – привітала новоселів заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Вона подякувала Уряду Німеччини та Українському фонду соціальних інвестицій за початок такої важливої роботи на Луганщині та висловила надію, що проєкти у Сєвєродонецьку та Новоайдарському районі будуть реалізовані найближчим часом.

У травні 2019 року був підписаний меморандум про співпрацю по створенню житла для ВПО між УФСІ, власником об’єкту) – Кремінською районною радою та балансоутримувачем – Кремінською багатопрофільною лікарнею.

Протягом 2019-2020 років за кошти місцевих бюджетів було виготовлено проектно-кошторисну документацію, виконано внутрішні ремонті роботи під’їзду багатоквартирного будинку, в якому розміщені квартири, та встановлено відкидний пандус для маломобільних груп населення.

Загальна вартість будівельних робіт склала близько 2,7 млн грн.

Проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VІ», донором якого є Уряд Німеччини через німецький банк розвитку KfW, виконавцем – Український фонд соціальних інвестицій, розрахований на впровадження протягом 2018-2022 років.

В ньому беруть участь 11 громад з п’яти регіонів України. Основна мета Проекту – створення житла для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), покращення інфраструктури об’єктів соціальної сфери (шкіл та дошкільних навчальних закладів) у громадах, які приймають ВПО та підвищення їхнього потенціалу.