Прес-центр3 лютого 2022, 16:02

Цифрова трансформація Луганщини: враховуватимуться потреби кожної громади

Як повідомив заступник голови обласної державної адміністрації з питань цифрової трансформації Володимир Чередніченко, розпочинається створення Стратегії інформатизації Луганщини.

«До цієї роботи будуть залучені громадські організації, технічні спеціалісти та навчальні заклади. Розглядатиме та затверджуватиме Стратегію науково-технічна рада при облдержадміністрації. Цей консультативно-дорадчий орган планують створити вже в наступному місяці», – зазначив Володимир Чередніченко.

Зазначена Стратегія, яка включатиме реформи, що впроваджуються Міністерством цифрової трансформації України, буде реалізована до 2025 року.

Структура документу складатиметься в залежності від потреб територіальних громад. Тобто, як пояснив заступник голови облдержадміністрації, території будуть безпосередньо залучені до його створення.

«Вони надаватимуть пропозиції, кожна з яких обов’язково буде опрацьовуватися, – ми враховуємо потреби всіх без виключення громад, – наголосив Володимир Чередніченко. – Чи будуть всі вони однаково зацікавлені у цифровому розвитку своїх населених пунктів? Упевнений, як тільки з’явиться перший яскравий приклад, як ту чи іншу ідею можна реалізувати в місті чи селі на Луганщині, громади одразу скористаються цим досвідом».

Спікер зазначає, що інноваційні напрями, які впроваджуються на рівні держави, мають бути доступні на місцях. Для надання якісних сервісних послуг громадянам Мінцифри поставило за мету відцифрувати 100 % адміністративних послуг, щоб їх можна було отримати або через мобільний додаток, або у ЦНАПі.

«Тож, нам потрібно знайти цифрових лідерів в кожній громаді. Ми залучатимемо фахівців, запрошуватимемо випускників вишів, долучатимемо міжнародних донорів, які погоджуються фінансувати багато проєктів та підвищувати рівень цифрових знань громадян», – сказав Володимир Чередніченко.