Прес-центр8 квітня 2020, 15:04

Цифрове телебачення – сучасна технологія телемовлення

Відповідно до міжнародних зобов’язань в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2.

Це означає, що аналогове телебачення буде неодмінно вимкнено на заміну більш прогресивному цифровому стандарту, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм.

Перевагами цифрового телебачення є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм.

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення обіцяють мінімум 32 безкоштовні канали у цифровій якості. Насамперед, відчують різницю у перегляді телепрограм саме телеглядачі ефірного телебачення, які сьогодні приймають телепрограми, використовуючи кімнатну, зовнішню або колективну антену. Абонентів кабельного телебачення та власників супутникових антен зазначені зміни не стосуються.

Для отримання якісного телевізійного сигналу рекомендовано, зокрема, дотримуватися таких вимог: приймальну антену встановити на висоті не менше ніж 10 метрів від поверхні землі; при встановленні антени необхідно уникати таких перешкод, як лінії електропередач, високі будинки, лісові масиви тощо.

Отримати відповідь, роз’яснення чи довідкову інформацію можна, звернувшись на урядову «гарячу лінію» за номером телефону 15-45 у цілодобовому режимі та безкоштовно з мережі фіксованого зв’язку Укртелекому, телефонів мобільних операторів Київстар, Vodafone Україна, Lifecell.

Особи з порушенням слуху можуть звернутися на урядову «гарячу лінію» за допомогою Skype-зв’язку за таким іменем: Урядова гаряча лінія 1545-1; Урядова гаряча лінія 1545-2; Урядова гаряча лінія 1545-3.