Прес-центр12 жовтня 2021, 21:10

Ціна на газ на ринку дійсно недешева, але держава допоможе місцевому самоврядуванню уникнути кризи, зокрема, за допомогою спецціни, – Сергій Гайдай

Очільник Луганщини Сергій Гайдай закликав не піддаватись на маніпулятивні заяви деяких опозиційних політиків щодо тарифів на опалення.

«Штучне підвищення ціни на природний газ – це, у першу чергу, елемент тиску Кремля на Європу та спроба принудити наших партнерів відмовитись від санкцій, а також складова гібридної війни проти України. На жаль, певні політичні сили маніпулюють на цій ситуації. Зокрема, у ЗМІ розганяється паніка щодо оголошення надзвичайних ситуацій з постачанням газу в регіонах. Але це цілковита маячня», - заявив він.

За словами Сергія Гайдая, Луганська область майже на 100 % готова до опалювального сезону. За своєчасну закупівлю газу на наступний рік керівники територій відповідають перед ним особисто. Технічні моменти щодо прискорення підписання договорів із газопостачальниками контролюються обласною комісією з питань ТЕБ та НС.

Сергій Гайдай акцентував, що газу у сховищах цілком достатньо для забезпечення потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає. Ціна на газ для населення – 7,42 грн, для потреб закладів соціальної сфери – 16,8 грн, із ПДВ та тарифом на транспортування.

«Ціна на газ на ринку дійсно недешева, але держава допоможе місцевому самоврядуванню уникнути кризи, зокрема, за допомогою спецціни», – заявив Сергій Гайдай.