Прес-центр25 червня 2019, 17:06

ЦНАПи Луганщини можуть отримати обладнання для видачі водійських посвідчень

Проект «Демократичне врядування у Східній Україні» планує забезпечити  центри надання адміністративних послуг області обладнанням з надання послуг щодо оформлення та видачі посвідчення водія і реєстрації транспортних засобів. Про це йшлося під час робочої зустрічі, яку провів директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук з представниками проекту «Демократичне врядування у Східній Україні», який реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Учасники обговорили питання, пов’язані з можливістю надання спеціального обладнання ЦНАПам області.

Сергій Медведчук подякував представницям проекту та USAID за увагу, що приділяється Луганській області, адже проект допомагає у розвитку та відновленні інфраструктури, зміцнює зв’язки і довіру між громадянами та місцевим самоврядуванням шляхом просування кращого управління, прискорює економічне зростання.

Менеджер з розвитку проектів Ірина Іванова зазначила, що проект розрахований на п’ять років роботи і буде реалізований в Донецькій та Луганській областях. Для організації якісної роботи та комунікації в області у Сєвєродонецьку відкрито офіс проекту. У найближчий період проект «Демократичне врядування у Східній Україні» готовий допомогти у реалізації нових ідей в напрямах розвитку адміністративних, медичних, соціальних, інклюзивних послуг, у взаємодії з владою і промоції регіону.

Учасниками заходу від місцевої влади були представники Сєвєродонецької, Лисичанської та Кремінської міських рад, Старобільської, Сватівської, Станично-Луганської та Попаснянської районних державних адміністрацій, які готові отримати в рамках реалізації проекту таке обладнання.

За результатами зустрічі прийнято рішення про доскональне вивчення питання, та розгляд можливостей розширення кола учасників в отриманні допомоги – ЦНАПів, які мають всі умови для облаштування та прийняття на баланс нових адміністративних послуг.