Прес-центр22 грудня 2021, 09:12

Цьогоріч 15 тергромад Луганщини отримали грошову компенсацію для придбання житла 51-й дитині-сироті

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Луганській області виділено зазначену субвенцію в обсязі 20 млн 806 тис. гривень.

У разі утворення залишків субвенції в місцевих бюджетах, у тому числі від придбання житла за ринковою вартістю, такі кошти повертаються до обласного бюджету для подальшого перерозподілу.

Тож, під час засідання комісією схвалено пропозиції щодо перерозподілу невикористаного в повному обсязі залишку субвенції 2021 року між конкретними особами з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа згідно з регіональними загальними списками відповідно до дати взяття їх на квартирний облік.

Таким чином, кошти субвенції 2021 року розподілено між місцевими бюджетами 15-ти територіальних громад Луганської області за напрямом виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для 51-ї людини з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Слід зазначити, що ця грошова компенсація може бути використана на придбання житлового приміщення у прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку.