Прес-центр15 травня 2019, 13:05

Цьогоріч на Луганщині державну допомогу сім’ям з дітьми призначено 23 420 особам

А саме:

- допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами призначено 656 особам;

- при народженні дитини – 15 800;

- при усиновленні – 75;

- на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування – 716;

- одиноким матерям – 6 168; 

- на дітей, хворих на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, на дитину, яка отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, яким не встановлено інвалідність призначено 5 особам.

Станом на 1 травня в області державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям призначено 3047 сім’ям, з них – 900 сімей багатодітні, в яких виховується 3271 дитина.

Державну соціальну допомогу дітям з інвалідністю отримують 2149 осіб.

У квітні 2019 року користувалися субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг 97273 сім’ї.

Слід зазначити, що з 1 березня поточного року укладено Проектну угоду між Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Управлінням Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів (ЮНОПС) щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Оскільки перші «пакунки малюка» в Луганську область надійшли на початку квітня, то для підтримки сімей, в яких народилися діти, протягом цього місяця видано 395 «пакунків малюка».