Прес-центр12 грудня 2018, 13:12

Цьогоріч на соціальну підтримку учасників ліквідації аварії на ЧАЕС виділено майже 3 мільйона гривень

Заходи з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС відбулись у Рубіжному.

До них долучилась заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона разом з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС біля пам’ятного знака у сквері «Героїв – чорнобильців» вшанувала пам’ять тих, хто ціною власного життя врятували світ від серйозної катастрофи.

Ольга Лішик зазначила: «32 роки тому сталася найбільша в історії атомної енергії аварія. Полум'я на ЧАЕС гасили більше 200 тисяч ліквідаторів. Трагедія забрала життя 35 тисяч українців. Серед них більш 13 тисяч наших земляків. Це були люди різних професій: шахтарі, пожежники, будівельники, медичні працівники, які боролися  з невідомою та неконтрольованою стихією».

Сьогодні в області нараховується більше 3000 безпосередніх учасників ліквідації, які мають першу, другу та третю категорії.

Після покладання квітів до пам’ятнику, у міському Палаці культури відбулось засіданні «круглого столу», під час якого учасники обговорили актуальні питання соціального та медичного захисту постраждалих громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Заступник голови облдержадміністрації повідомила, що обласною владою забезпечено стовідсоткове виконання державних бюджетних програм та регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання їм адресної допомоги, можливостей для оздоровлення, а також технічних засобів реабілітації для інвалідів-чорнобильців.

Цьогоріч на виконання обласної Програми заплановано фінансування у сумі 2926,08 тис. гривень, у тому числі з облбюджету – 2363,88 тис. гривень та місцевих бюджетів – 562,2 тис. гривень.

Також Ольга Лішик вручила Почесні відзнаки облдержадміністрації учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, а потім запросила усіх на концерт Київського академічного хору «Хрещатик».