Прес-центр13 травня 2019, 11:05

Цьогоріч надходження до Пенсійного фонду області вже склали понад 820 мільйонів

Загальна сума надходжень до Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області з січня по квітень поточного року склала 827,1 млн гривень.

З них власні кошти, адміністрування яких здійснює ПФУ – 15,5 млн гривень, а також частина єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, – 811,6 млн гривень. Сумарний плановий показник за зазначений період виконано на рівні 92,5 % (у тому числі по власних надходженнях на 53,0 %, з єдиного внеску – на 110,3 %).

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальна сума надходжень зросла на 16,0 % або 114,1 млн гривень.

Станом на 1 травня питома вага частини єдиного внеску у загальній сумі надходжень складає 98,1 % та формує на теперішній час майже всю доходну частину бюджету Фонду в області.

Найбільшими платниками єдиного внеску залишаються бюджетні установи та деякі промислові підприємства.

Виконання плану щодо надходження до загального фонду Державного бюджету України збору з окремих видів господарських операцій забезпечено в сумі 5,7 млн гривень, що становить 133,1 % від запланованих показників:

- збір під час набуття права власності на легкові автомобілі – 125,3 % виконання, надійшло 3,4 млн гривень;
- збір з операцій придбання (купівлі – продажу) нерухомого майна – 162,4 % виконання, надійшло 1,5 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 1,4 млн гривень.

Заходами стягнення боргу охоплено 99,98 % заборгованості з урахуванням сум відпрацьованих перехідних залишків по підприємствах перереєстрованих з тимчасово непідконтрольної українській владі території.

Головним управлінням постійно вживаються заходи, направлені на  дотримання платіжної дисципліни та скорочення існуючого боргу по власних надходженнях та єдиного внеску з метою недопущення затримки з виплати пенсій, а також захисту прав застрахованих осіб.

Так, організовано взаємодію з Головним територіальним управлінням юстиції в Луганській області, арбітражними керуючими, структурними підрозділами з питань банкрутства територіальних управлінь юстиції щодо погашення заборгованості підприємствами, на яких поширюються процедури, визначені Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом» та завершення ліквідаційних процедур.

Постійно направляється до територіальних управлінь юстиції інформація про місце роботи або отримання пенсії боржниками.

По всіх боржниках направляються клопотання на Державну виконавчу службу про тимчасове обмеження у праві виїзду боржників за межі України до повного погашення заборгованості.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області