Прес-центр23 жовтня 2019, 09:10

Цьогоріч оздоровились та відпочили майже 24 тисячі дітей з Луганщини

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань підбиття підсумків організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році, яку провів заступник Міністра соціальної політики України Олег Коваль.

Зокрема, зазначено, що загальний стан оздоровлення та відпочинку дітей у 2019 році відповідає рівню останніх років.

Так, в Луганській області обліковано понад 52,6 тис. дітей віком від 7 до 18 років, з них пільгових категорій – понад 36,5 тис. Станом на початок жовтня оздоровленням та відпочинком охоплено 23,9 тис. дітей, з них – 19,4 тис. дітей пільгових категорій.

На організацію та проведення літньої оздоровчої кампанії 2019 року з обласного та місцевих бюджетів фактично профінансовано близько 14,2 млн гривень.

Крім того, на оздоровлення залучено більше 13 млн гривень – коштів підприємств та спонсорських.

Разом із директором Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонорою Поліщук та членами обласного міжвідомчого штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей також обговорені ключові питання та підбиті основні підсумки оздоровчої кампанії 2019 року.

Увагу учасників наради акцентовано на питаннях діяльності закладів оздоровлення та відпочинку в частині стану їх матеріально-технічного забезпечення, протипожежної безпеки, безпечного харчування та дотримання санітарно-епідеміологічних норм, охорони праці тощо.