Прес-центр29 жовтня 2018, 12:10

Цьогоріч підприємці Луганщини створили майже 1,5 тисячі нових робочих місць

Протягом 9 місяців поточного року на реалізацію заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки фактично використано з інших джерел 7 947,7 тис. гривень. 

Одноразову виплату допомоги по безробіттю у сумі 975,9 тис. гривень отримали та відкрили власну справу 35 безробітних осіб.

Підприємницьким структурам передано в оренду 188 приміщень загальною площею 92,1 тис. м2.

Участь у регіональних (місцевих) замовленнях брали 678 суб’єктів малого підприємництва, за результатами укладено 1 401 договір на загальну суму 170,8 млн гривень.

Реалізація Програми сприяла створенню в області нових робочих місць. За рахунок малого і середнього підприємництва створено 1 459 нових робочих місць.

Також, у рамках створення сприятливого середовища для розвитку малого і середнього підприємництва через центри суб’єктам господарської діяльності та громадянам протягом 9 місяців надано 234,1 тис. адміністративних послуг. У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року цей показник зріс на 9,2 %. В середньому за місяць через центри надавалося 27,3 тис. адміністративних послуг.

Найбільша кількість видів послуг надавалась через центри міст Сєвєродонецька (166) і Кремінної (122), Біловодського (133), Марківського (116), Попаснянського (113) та Новопсковського (112) районів.

Підприємниці області залучались до роботи Регіонального форуму «Український індустріальний день на Луганщині», Форуму регіонального партнерства «Стратегія в дії», Форуму-презентації «Імідж Луганської області: від ідеї до сучасного бренду», ХХХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2018», обласного сільськогосподарського ярмарку «Великодній кошик», навчальних візитів до Республіки Польща з метою ознайомлення з успішним досвідом європейських підприємств. Результатом стало налагодження ділових зв’язків з новими партнерами, розширення ринку збуту своєї продукції як в Україні, так і поза її межами.

Для суб’єктів МСП організовано і проведено Центром підтримки мікробізнесу та самозайнятості тренінг за курсом «Розвиток бізнес-навичок» та спеціалістами ПРООН в Україні – низку тренінгів за курсом «Створення закупівельних груп». Крім того, для підприємницьких структур області організовано 16 семінарів.

Повний аналіз про виконання Програми розміщено на веб-сторінці Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації у розділі «Підприємництво» (підрозділ «Програми підтримки малого підприємництва») за посиланням