Прес-центр22 лютого 2023, 10:02

Цьогоріч субсидії нараховано 57 тисячам, пільги – понад 11 тисячам жителів Луганщини

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в нараді з органами соціального захисту населення та Пенсійного фонду України Луганської області щодо виконання ПФУ переданих раніше функцій із призначення та нарахування пільг і житлових субсидій.

Зокрема, обговорене трансформування системи соціального захисту населення в умовах децентралізації влади та обмежень, спричинених збройною агресією рф проти України.

Підлягали розгляду й особливості порядку надання житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, зокрема проблемні питання, які виникають у органів Пенсійного фонду України.

Слід зазначити, що на сьогодні органи Пенсійного фонду України Луганської області провели перше нарахування житлових субсидій та пільг.

Так, житлову субсидію нараховано більше ніж 57 тис., пільги - більше ніж 11 тис. осіб.

Складним в органах Пенсійного фонду України залишається кадрове питання, яке частково вирішується за рахунок переходу спеціалістів з органів соціального захисту населення Луганської області у зв’язку з передачею функцій.

Нагадуємо, що з 1 грудня 2022 року функцію призначення та нарахування житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу передано органам Пенсійного фонду України, що дозволило автоматизувати процеси та зробити роботу екстериторіальною.

При цьому слід звернути увагу, що змінився тільки орган, який адмініструє питання надання пільг та житлових субсидій, і це не впливає на одержувачів таких виплат або їх розмір. Громадяни як і раніше одержуватимуть виплату на свій банківський рахунок або через пошту у грошовій готівковій формі.