Прес-центр28 жовтня 2019, 10:10

Цьогоріч в області за рахунок малого та середнього підприємництва створено 3 280 нових робочих місць

В області діє 23,4 тис. суб’єктів малого та середнього підприємництва або 99,97 % від загальної чисельності суб’єктів підприємництва.

Малими та середніми підприємствами реалізовано продукції (товарів, послуг) без ПДВ на суму 27,6 млрд гривень, що складає 69,7 % від обсягу реалізованої продукції підприємствами області.

Протягом звітного періоду на реалізацію заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2018-2020 роки фактично використано 2 354,7 тис. гривень. З обласного бюджету кошти не виділялися.

За рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття надано одноразову виплату по безробіттю 45 особам для відкриття власної справи (1 577,1 тис. гривень) і проведено професійне навчання для самостійної зайнятості та подальшого працевлаштування (742,1 тис. гривень).

За кошти підприємств організовано для підприємців проведення навчальних семінарів ДП «Луганськстандартметрологія» (3,5 тис. гривень) та інформаційних заходів ГО «Агенція стійкого розвитку», м. Щастя (32 тис. гривень).

Крім того, 286 суб’єктів підприємництва отримали у відділеннях ПАТ «Державний ощадний банк України» та АТ КБ «Приватбанк» кредити на суму 64,39 млн гривень. Кредитні спілки надали підприємцям кредити на суму 17 млн гривень.

У рамках реалізації заходів Програми створювались сприятливі умови для розвитку підприємництва, що дає можливість відкривати  нові робочі місця.  За інформацією органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій за 9 місяців в області за рахунок малого та середнього підприємництва створено 3 280 нових робочих місць.

Слід зазначити, що протягом 9 місяців через центри надання адміністративних послуг суб’єкти господарської діяльності та громадяни отримали 351,1 тис. адміністративних послуг, що в 1,5 рази більше аналогічного періоду 2018 року. В середньому за місяць надавалося 39 тис. послуг.

Підтримкою підприємництва займалися 9 бізнес-центрів, 9 інформаційно-консультативних установ та 38 громадських об’єднань підприємців.