Прес-центр8 жовтня 2021, 15:10

COVID-19: лікарні області завантажені хворими на 49 відсотків

Виконуюча обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у всеукраїнській онлайн нараді, яку проведено Офісом Президента України.   

До заходу долучилися представники Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України, а також облдержадміністрацій.

На засіданні порушені питання стану завантаженості ліжок хворими на COVID-19, організації оптимального розподілу маршруту пацієнтів з метою надання їм максимально ефективної допомоги.

Також обговорена підготовка регіонами ковідних лікарень для надання допомоги тяжким хворим за рахунок підключення централізованого кисню.

«На цей час ліжка в медзакладах області, визначених для лікування хворих на COVID-19, завантажені на 49 %. Також до раніше задіяних семи лікарень, додано ще дві – у Новоайдарі та Троїцькому», – зауважила Наталія Романенко.

Слід зазначити, що КНП «Новоайдарська БПЛ» та КНП «Троїцьке РТМО» додано до переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого розпорядженням керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Учасники наради ще розглянули стан підготовки реконструйованих приймальних відділень до надання екстреної невідкладної медичної допомоги хворим на COVID-19 та ситуацію із введенням в експлуатацію діагностичного обладнання.