Прес-центр16 червня 2017, 15:06

Давайте активізуємо роботу зі створення сучасної ефективної системи реабілітації ветеранів АТО – Президент лікарям

Президент Петро Порошенко подякував медикам, які допомагають загоювати рани та повертатися до повноцінного життя українським військовослужбовцям, що отримали парення під час антитерористичної операції.

«Кожна країна, яка пережила агресію знає, що це таке. І давайте активізуємо роботу зі створення сучасної ефективної системи реабілітації ветеранів АТО. У цій справі ми можемо спиратися – підтверджую вам це, бо ми досягли відповідних домовленостей – на підтримку наших партнерів по НАТО», - зазначив Глава держави на заходах до Дня медичного працівника.

Президент також підкреслив, що і в України вже накопичився власний унікальний досвід. «Тому чекаю від вас, шановні фахівці, нових інноваційних рішень, які я особисто готовий повністю підтримати», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що для нього переконливим показником потенціалу української медицини є створення у надзвичайно короткі терміни нової системи медичної допомоги воїнам, що захищають Україну від російської агресії.

Глава держави зазначив, що три роки тому не було йоду та зеленки, бинтів, кровоспинних препаратів тощо. За його словами, зараз українська військова медицина готова до вирішення складних завдань, і це сталося тому, що вона спирається на досвід і потенціал всієї української медицини.

Петро Порошенко нагадав, що нещодавно зустрічався з військовими лікарями, що працюють на Донеччині, і побачив, як добре організована військова медицина – медики готові до найгіршого сценарію, щоб врятувати життя українських воїнів. «Є чіткі схеми, можливості надання унікальної медичної допомоги, відпрацьовані маршрути евакуації», - зазначив Президент.

Петро Порошенко подякував за самовіддану і фахову працю всім медичним працівникам, в тому числі присутнім лікарям районних лікарень Донецької і Луганської областей, Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечнікова, інших медичних закладів, які врятували сотні життів солдат і мирних громадян, поранених окупантами.

http://www.president.gov.ua/news/davajte-aktivizuyemo-robotu-zi-stvorenn...