Прес-центр10 серпня 2020, 15:08

Декан Луганського медуніверситету став переможцем регіонального відбору Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»

У номінації «Взірець служіння суспільству» регіонального відбору Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» перемогу здобув Олександр Гудзенко, декан фармацевтичного факультету ДЗ «Луганський державний медичний університет».

Це вже четвертий конкурсний відбір на присудження медичних Відзнак «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона», який традиційно 9 серпня, у день Святого великомученика та цілителя Пантелеймона (якого в Україні вшановують як символ зцілення і милосердя) завершується відзначенням найкращих українських та зарубіжних медиків.

Процес відбору кандидатів складається з декількох етапів.

Так, на першому етапі регіональними радами Відзнаки здійснюється конкурсний відбір, результатом якого є визначення регіональних переможців у кожній області України. Після цього, Національна експертна комісія (яка складається з голів регіональних рад) серед усіх кандидатів - переможців регіональних відборів, шляхом таємного голосування обирає по чотири кандидати з кожної з п’яти номінацій на Орден та трьох номінацій на Медаль.

Переможців на Орден обирають у таких номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству».

Також існує окрема номінація для іноземних громадян – «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я».

Номінаціями на Медаль, яка присуджується представникам молодої медичної спільноти (до 35 років) є: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого», «За наукові розробки у медицині».

Слід зазначити, що вже третій рік поспіль Регіональну раду Луганської області очолює Катерина Донцова, головний лікар Луганського обласного будинку дитини №2 м. Сєвєродонецьк.