Прес-центр23 червня 2021, 16:06

Делегація Луганської області на чолі із заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською взяла участь у Всеукраїнському Форумі «Україна-30. Здорова Україна»

Захід, що проходить у Києві, відкрила Перша леді України Олена Зеленська, яка розповіла про нове шкільне меню, кампанію культури здорового харчування, що є основою програми «Нова Українська Школа – простір Здоров’я».

У рамках Форуму презентовано нове шкільне меню, страви якого готували на очах гостей заходу за участі відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Представники Луганщини долучились до панельних дискусій, де обговорювалися теми раціонального та здорового харчування, Нової Української Школи, інклюзії та безбар’єрності у спорті.

Катерина Безгинська наголосила на важливості дитячого харчування у школах задля збереження здоров’я маленьких українців та популяризації здорового способу життя в цілому. «Вважаю, що спільна праця усіх учасників форуму допоможе у пошуку тактик та стратегій у розробці дорожніх мап із зазначених питань», – розповіла заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, у Луганській області з вересня 2020 року розпочалася реалізація проєкту School Food Generation щодо впровадження санітарних норм якості харчових продуктів згідно положень НАССР в їдальнях державних освітніх закладів, який реалізовує МБФ «Жовто-Блакитні Крила» та ВГО «Поруч» у партнерстві з ChildFund Deutschland та за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).