Прес-центр5 вересня 2018, 12:09

Делегація популяризаторів дитячої книги подорожувала Луганщиною

З 2 по 4 вересня у різних районах Луганської області під час роботи Всеукраїнського ярмарку видавців відбулися зустрічі письменників, художників-ілюстраторів та бібліотекарів із громадськістю.

Представники видавництв «АВІАЗ», «Знання», «Академія», «Веселка», «Ранок», «Ірбіс-комікси», «Фонтан казок», «Навчальна книга Богдан» та «Читаріум» побувала у Лисичанську, Кремінній, Новоайдарі, Сватовому та Старобільську.

До них приєдналися письменники Іван Андрусяк, Мія Марченко, Галина Ткачук та інші. Познайомилися жителі міст й з ілюстраторами: Дашою Раковою, Катериною Штанко, Веронікою Котик.

У місцевих бібліотеках представники делегацій поспілкувалися з дітьми, студентами, викладачами, бібліотекарями та читачами.

Дитячі книги на сучасну тематику, оригінальне оформлення від українських дизайнерів, шляхи співпраці авторів-початківців із видавцями – це неповний перелік тем, які встигли обговорити старобільчани з письменниками та видавцями у Луганській обласній бібліотеці імені О.М. Горького.

У Сєвєродонецьку відбувся «круглий стіл» для бібліотечних фахівців. Проблему тенденцій дитячого читання, обслуговування та інші проблеми мережі дитячих бібліотек обговорювали з генеральним директором Національної бібліотеки України для дітей Аллою Гордієнко.

Доповідачі розповіли про особливості роботи з дітьми у власних бібліотеках, наголошуючи на проблемах сучасної дитини.