Прес-центр24 листопада 2016, 14:11

Делегація Посольства Словацької Республіки в Україні відвідала Луганщину

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, народний депутат України, Голова Комітету у закордонних справ ВРУ Ганна Гопко та делегація Посольства Словацької Республіки в Україні на чолі з радником Посольства Романом Жатко та другим секретарем Браниславом Галло відвідали Луганський обласний дитячий будинок № 2 та Луганську обласну дитячу клінічну лікарню. Ця подія відбулась у рамках підведення підсумків першого етапу проекту благодійного фонду «Україна – Словаччина SOS».

Словацькі дипломати передали цій дитячій установі продукти харчування та масажний стіл.

Варто зазначити, що під час реалізації зазначеного проекту представниками фонду надано грантову допомогу Міністерства закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки. Так, Луганському обласному дитячому будинку № 2 передані меблі та дитячий майданчик.

Завдяки підтримці голови благодійного фонду «Україна – Словаччина SOS» Анни Швачки Луганська обласна дитяча лікарня отримала медичне обладнання, необхідне для належного функціонування установи.

Також під час візиту до Луганщини обговорені питання щодо подальшої співпраці і створення нової грантової програми для обласних установ. Наразі йдуть переговори стосовно оздоровлення та реабілітації у Словаччині дітей, які зазнали поранень під час військової агресії проти нашої країни.

«Дякуємо нашим партнерам і українській діаспорі у Словаччині за допомогу та сподіваємось на подальшу співпрацю. Наші діти відчувають вашу підтримку та турботу», – сказала Ольга Лішик.