Прес-центр26 серпня 2021, 15:08

Делегація з Латвійської Республіки перебуває на Луганщині

Їх зустріч із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм відбулася сьогодні, 26 серпня, в Сєвєродонецьку.

Подальші напрями співробітництва між Луганщиною та Латвійською Республікою розглянуті Парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Байбою Блодніеце, Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом та іншими.

У заході взяла участь заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

«Велике дякую за допомогу, надану Латвією нашій області, – сказав очільник Луганщини Сергій Гайдай, після чого звернувся до Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса, каденція якого наближається до завершення. – Ви стали другом Луганщини!»

У свою чергу, пан Юріс Пойканс зізнався, що наша область назавжди залишиться в його серці.

Голова облдержадміністрації акцентував, що упродовж останніх років діалог з іншими країнами базувався, насамперед, на наданні гуманітарної допомоги: «Однак ми відбудовуємо регіон і вже зосереджуємся на співробітництві».
Сергій Гайдай додав, що також відновлюється інфраструктура КПВВ, а це значно покращує умови перетину лінії розмежування. Він зауважив, що де-юре на Луганщині працюють всі три КПВВ, де-факто – пропуск людей на двох з них блокуються окупаційною владою.

«Сучасна сервісна зона створена на КПВВ у Щасті, тривають відповідні будівельні роботи у Станиці Луганській, після чого розпочнемо модернізувати пункт пропуску в Золотому, – повідомив голова обласної держадміністрації. – Незважаючи на щоденну пропаганду з боку РФ, більше 40 відсотків жителів окупованих територій хочуть жити в Україні».

Парламентський секретар Міністерства оборони Латвійської Республіки Байба Блодніеце наголосила на важливості подальшого співробітництва між країнами, про що також було заявлено під час її зустрічі з Міністром оборони України.

Ганна Маляр подякувала гостям за підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої країни, зазначивши – з боку України робиться все можливе для встановлення миру.

Також сьогодні делегація відвідає КПВВ у Щасті.