Прес-центр23 серпня 2018, 11:08

Делегація зі Львівщини передала книгу спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» бібліотекам Луганщини

Презентація книги спогадів «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту», відбулася в Сєвєродонецьку сьогодні, 23 серпня.

Участь у презентації взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, учасники та очевидці подій, сім’ї загиблих, військові, волонтери, медики.

«Це видання мають отримати 600 бібліотек Луганщини, – повідомив Юрій Гарбуз під час презентації. – Таке рішення прийнято разом зі Львівською спільнотою».

«У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» – це книга фактичних згадок про події чотирирічної давнини, які тривали 149 днів. Вона є результатом першої в Україні спроби проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найтрагічніших операцій початку російсько-української війни, що досі лишається маловідомою для більшості українців. У документальній хроніці описуються події, пов’язані з обороною міжнародного аеропорту «Луганськ» та прилеглих населених пунктів (квітень-початок вересня 2014 року), а також події, що передували окупації Луганська (зима-весна 2013-2014 років).

Команда волонтерів зібрала спогади понад 140 учасників та очевидців тих подій – військових, волонтерів, місцевих жителів, працівників міліції та аеропорту, медиків, а також унікальні фотографії та картосхеми, що ілюструють військові операції, які відбувалися навколо летовища.

Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів з аналізом основних подій, а також перелік загиблих українських бійців із різних підрозділів.

Нагадаємо, що 30 червня  книгу спогадів учасників та очевидців оборони Луганського аеропорту «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» презентували у Львові.