Прес-центр28 квітня 2017, 10:04

Делегація зі сходу вивчала волинський досвід розвитку громадянського суспільства

Делегація з Луганської та Донецької області побувала у Луцьку з навчальним візитом в рамках реалізації компоненту «Місцеве самоврядування та реформа децентралізації» Програми з відновлення врядування та налагодження миру ПРООН, що підтримується SIDA та SDC.

До участі були запрошені представники місцевих органів влади та члени громадських рад.

Під час стаді-тура вони ознайомились із досвідом волинян щодо сталого розвитку громадянського суспільства через розбудову інституту громадських рад та взаємодію з органами місцевого самоврядування, успішними практиками залучення громадських рад до процесу прийняття владних рішень та розвитку транскордонної співпраці регіону з прилеглими територіями Польщі та Білорусі.

Змістовними виявились зустрічі з керівництвом Волинської обласної державної адміністрації та Луцької міськради, а також ознайомчі поїздки до Устилузької та Зимненської об’єднаних територіальних громад Володимир-Волинського району.

Учасники проекту на власні очі побачили результати конструктивної співпраці влади та  громадськості, завдяки якій у регіоні реалізується ціла низка креативних проектів від «Open City», який «тримає у тонусі» комунальників, до «е-виборець», що дозволяє контролювати діяльність кожного депутата, будь-якого рівня.