Прес-центр8 червня 2017, 11:06

Делегацію Луганської облдержадміністрації знову дружньо приймали на Львівщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз доручив своєму заступнику Ользі Лішик та керівникам відповідних структурних підрозділів ОДА  взяти участь у навчальному турі до м. Львова за програмою раннього втручання щодо дітей з особливими потребами за підтримки Дитячого ФондООН (ЮНІСЕФ).

Під час перебування луганська делегація вивчала кращі практики впровадження інклюзивного навчання в дошкільних і шкільних навчальних закладах.

Також учасники мали змогу відвідати унікальний Тренінговий центр транзитного підтриманого проживання для людей на візках «Дім самостійного життя».

Цей заклад надає послуги для осіб з обмеженими фізичними можливостями віком від 18 до 45 років, створює умови для розвитку навичок самостійного життя, бажання розвитку своїх здібностей, реалізації своїх потреб, готує асистентів та працює з батьками/опікунами.

Крім цього, представники облдержадміністрації зустрілися з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним.

У ході зустрічі обговорювалися питання обміну досвідом у сферах освіти, культури та охорони здоров’я між Луганщиною та Львівщиною.

Зокрема, йшлося про оздоровлення дітей Донбасу. Так, найближчим часом планується відправити на три місяці 65 дітей-сиріт до патріотичного табору  у с. Сприні, де для них буде організована спеціальна програма.

А у вересні у рамках проекту «Змінимо країну разом» відбудуться обміни досвідом серед педагогів та мистецьких колективів.

Та традиційно незмінним стане до Дня Незалежності приїзд на Луганщину львівських представників органів місцевого самоврядування.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала за підтримку. «Ми з кожною поїздкою на захід привозимо для себе багато цікавого. Наші дітки на лінії зіткнення завжди отримують дарунки від львівських волонтерів», – підкреслила вона.