Прес-центр3 грудня 2018, 14:12

Демид Палагно: Троїцька громада долучиться до обговорення перспективного плану розвитку Луганщини

Троїцька об’єднана територіальна громада готова створити громадську раду для широкого обговорення перспективного плану розвитку Луганщини на місцевому рівні. Про це під час Ради регіонального розвитку Луганської області розповів селищний голова Троїцької селищної ради Демид Палагно.

«Наша громада дуже активна. Минулого року ми створили молодіжну раду, днями пройшла реєстрацію громадська організація «Народний рух». Головне, що серед троїчан багато ініціативної молоді, яка готова активно розвивати територію. Тому ми підтримуємо президентську ініціативу, долучаємося до розробки перспективного плану розвитку території на засіданнях місцевих рад регіонального розвитку», – зауважив селищний голова.

Троїцька громада має значний досвід обговорення та вирішення проблем території. Чим більше людей залучається до реалізації проекту, тим вищим є рівень відповідальності та згуртованості громади, – вважає очільник ОТГ.

«Троїцька громада реалізувала низку значних проектів. По-перше, це утеплення об’єктів соціальної інфраструктури – шкіл, дитячих садочків, ФАПу. До речі, діти самі вирішили, як розмалюють оновлений фасад школи: за результатами конкурсу малюнків обрали найкращий дизайн. По-друге, ми ремонтуємо систему водопостачання та тротуарну мережу, по-третє – будуємо спортивні майданчики», – розповів Демид Палагно.

За його словами, в ОТГ впроваджується енергетичний менеджмент. Наприклад, у трьох школах системи опалення перевели на альтернативні види палива. «Троїчан також турбує проблема екології, зокрема роздільного збору сміття та його переробка. Найболючіша тема – це незадовільний стан автодоріг. Усі ці питання ми будемо обговорювати на засіданнях рад регіонального розвитку. Сподіваюся, спільними зусиллями ми наблизимося до мети, яку визначив Президент», – підкреслив селищний голова.