Прес-центр21 квітня 2018, 11:04

День благоустрою – на вулицях та в скверах Луганщини

Саме третя субота квітня стала найлюдянішим днем цьогорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Навести порядок на територіях своїх населених пунктів сьогодні вийшли жителі всіх міст та районів Луганщини.

Під час акції, яка триватиме протягом квітня-травня, вони долучаються до заходів із забезпечення чистоти на вулицях і проспектах, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, доріг, зупинок міського транспорту.

Таке доручення на початку місяця голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз дав органам влади на місцях.

Крім того, в ці дні в містах та районах області висаджують нові та приводять до ладу багаторічні дерева, кущі, закладають газони та квітники.

У Сєвєродонецьку День благоустрою в рамках акції «За чисте довкілля» став чи не наймасштабнішим на Луганщині. Молодь і літні, студенти й працівники підприємств, установ та організацій взяли активну участь у приведенні до належного стану вулиць та скверів від залишків зимового періоду.

Так, алею навпроти Христо-Різдвяного кафедрального собору, яка є одним з улюблених місць відпочинку сєвєродончан, упорядковували представники структурних підрозділів Луганської облдержадміністрації, прибираючи сухі гілки, минулорічне листя, сміття, що зібралося останніми місяцями.

Як зауважив заступник голови обласної держадміністрації Вадим Данієлян, очільник Луганщини приділяє особливу увагу наведенню порядку в Сєвєродонецьку, який має бути прикладом для інших населених пунктів області.