Прес-центр22 cічня 2022, 10:01

День Соборності символізує готовність українців стати пліч-о-пліч та надати відсіч будь-кому, хто зазіхає на незалежність нашої держави, – Сергій Гайдай

Урочисте покладання квітів з нагоди святкування Дня Соборності України відбулося сьогодні у Сєвєродонецьку.

«103 роки тому, у надважкий для нації час війни і розбрату, українці об`єднались назавжди, щоб бути господарями на своїй землі. У 2014 році ми знову стали на історичному роздоріжжі – відкинути усі протиріччя та політичні амбіції, щоб зберегти суверенітет, або втратити свою державність. День Соборності символізує готовність нашого народу стати пліч-о-пліч та надати відсіч будь-кому, хто зазіхає на незалежність України», – прокоментував історичне значення цього свята очільник області Сергій Гайдай.

Керівники області, Сєвєродонецька, силових структур поклали квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Івану Франку біля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Сергій Гайдай також наголосив на спробах російської пропаганди  знецінити значення Акта злуки УНР та ЗУНР  як символу створення неподільної  української держави, начебто Україна завдячує своїм існуванням радянській окупаційній владі: «Це ганебне перекручування історії! Настане день, коли і ця імперія буде зруйнована, а Україна поверне контроль над своїми територіями на тимчасово окупованих частинах Луганщини, Донеччини та у Криму».

Зазначимо, напередодні у Сєвєродонецьку провели офіційні урочистості з нагоди Дня Соборності України, перед початком яких відбулась масова акція «Ланцюг Єднання» у сквері поблизу Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.