Прес-центр13 серпня 2022, 12:08

«Денег нет»: на Луганщині окупанти не платять обіцяної зарплати ані місцевим, ані спеціалістам із росії

Чи уявляли «ждуны», що будуть зраджені вже на другому місяці життя «на свободе»?

На що розраховували, коли допомагали окупантам?

Напевно, замість набридлої щоденної роботи, за яку двічі на місяць стабільно нараховувалися гроші на картку, мріяли отримати тяжкий труд із розбирання завалів і витягання звідти тіл загиблих рідних і знайомих.

Та ще й неоплачуваний. Бо ті, хто найнявся працювати в Лисичанську та Сєвєродонецьку, не повірили, що в Маріуполі зарплату за це свого часу не видали, і знов чекали.

Та грошей нема – обіцяють видати все й одразу після закінчення. Вірять вже не всі.

Бо грошей нема навіть для російських найманців. Днями багато хто бачив відеозвернення трудового колективу з рф, що знаходиться у відрядженні від АТ «росводоканал» в місті Щастя.

Не маючи коштів для існування, вони просять у путіна про допомогу щодо вирішення проблеми з оплатою праці: «…приймаючи рішення приїхати на відновлення «лнр», ми навіть не підозрювали, що можемо бути обдурені, враховуючи яка увага громадськості прикута до даної проблеми. Працюємо без трудового договору. Наші вимоги укласти його на умовах, що обговорювалися при наймі, не були виконані. Ми робимо з вами спільну справу, працюємо на благо людей. Просимо вашого сприяння».

Цим працівникам з рф недоплатили 50 % від обіцяної суми.

Щодня росіяни втрачають в Україні по декілька танків вартістю у десятки мільйонів доларів, ще дорожчі винищувачі та іншу техніку, аби розбити наші міста та села, а потім вимушувати людей все відбудовувати безкоштовно або за їжу.

Це «руський мир»: на зброю і руйнування бюджет є, на підвищення соціального рівня життя населення із глибокої російської калюжі до рівня хоча б середньоукраїнського – грошей нема.