Прес-центр15 червня 2018, 11:06

АРХІТЕКТУРНА ОСВІТА В ЦЕНТРІ МІЖНАРОДНОЇ УВАГИ

Міжнародна спілка архітекторів (UIA) - найвпливовіша і єдина професійна організація, що об'єднує архітекторів усього світу. Серед всіх професійних проблем питання архітектурної освіти є найважливішими, і тому президент МСА Томас Вон'єр особисто патронує роботу Комісії з архітектурної освіти (EDUCOM). В члени цієї Комісії вже вдруге на 2017—2020 рр. обрано також віце-президента Національної спілки архітекторів України Олійник Олену Павлівну. 
11-12 червня в Мадриді відбулося перше в цій каденції засідання Комісії з архітектурної освіти (EDUCOM) та Валідаційної Ради МСА. Було визначено, що  EDUCOM є міжнародним мозковим центром, основними завданнями якого на триріччя проголошено: підвищення рівня академічної мобільності, міжнародної інформованості, створення бази даних міжнародної архітектурної освіти, поглиблення якості освіти та професійної підготовки.
Особливу увагу президент Вон'єр в своїй доповіді приділив програмі Erasmus + та співпраці з іншими комісіями МСА для створення спільних програм.
Олена Олійник поділилась досвідом залучення студентів-дизайнерів до інвентаризації та обліку культурної спадщини та проведення міжнародних виїзних практик, що викликало велику зацікавленість колег. Було також піднято питання про підвищення терміну навчання архітекторів-бакалаврів до 4,5 років і більше, враховуючи складність архітектурної професії (в «Хартії про архітектурну освіту» рекомендовано навіть п'ять років базової освіти).