Прес-центр4 травня 2017, 14:05

Будівельники виступають за відновлення реалізації житлових програм в Україні

Державні житлові програми, зокрема, пільгового кредитування молоді та доступного житла, після актуалізації та відповідного фінансування з держбюджету позитивно вплинуть на житлове будівництво і помітно активізують цю важливу для економіки країни галузь. Про це йшла мова 27 квітня під час засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ).

Учасники заходу, зокрема, звернули увагу на позитивний досвід інших країн, в яких держава через житлові програми відіграє активну роль у підвищенні темпів житлового будівництва.

В. о. першого заступника голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Іван Парух звернув увагу на вже розпочатий процес актуалізації державних житлових програм, який наразі триває. Перший крок вже зроблено – на законодавчому рівні сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла надано певні преференції.

У свою чергу член Ради директорів КБУ Руслан Вайман також звернув увагу на нещодавно прийнятий Закон України, що вже набув чинності, який надає додаткові можливості сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла, завдяки чому вони зможуть придбавати житло за механізмом 50 на 50, або отримати пільговий кредит для вирішення свого житлового питання. Але, на думку Руслана Ваймана, держава має докласти зусиль для реалізації на практиці цього важливого механізму забезпечення житлом громадян України уже в найближчому часі.

У свою чергу, народний депутат, голова підкомітету з питань будівництва та архітектури Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Марченко погодився з доцільністю реалізації в Україні житлових програм.

«За три роки держава повертає кожну гривню, яку через житлові програми спрямовує у будівництво», — зазначив народний депутат. Натомість, завдяки програмам громадяни отримують таке необхідне для них житло.

Прес-служба Держмолодьжитла