Прес-центр9 червня 2017, 15:06

Чергове засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

Обласним комітетом забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури 9 червня 2017 року проведено чергове засідання, на якому були розглянуті питання  щодо забезпечення впровадження Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина», про стан виконання Указів Президента України «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» від 03.12.2015 № 678/2015 та  «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю» від 13.12.2016 № 553/2016 місцевими комітетами доступності   із забезпечення населених пунктів області засобами доступності для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури,  виконання доручення Кабінету Міністрів України до листа Виконавчого комітету Національної ради реформ від 14.04.2017 № 2017-04/69 щодо створення умов для безперешкодного доступу осіб з інвалідністю до першого поверху кожного загальноосвітнього навчального закладу, а також  були обговорені результати проведеного аудиту поліклініки на 240 місць у м. Старобільськ на предмет доступності для осіб з інвалідністю.

Засідання пройшло під головуванням заступника голови облдержадміністрації, голови обласного комітету доступності В.Р. Данієляна.

В роботі комітету прийняли участь Гордєєва Н.І. – голова Луганської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», представники Лисичанської міської ради та Попаснянської райдержадміністрації, представники Департаментів та управлінь Луганської облдержадміністрації. Також були присутні члени обласного комітету забезпечення доступності.