Прес-центр3 квітня 2017, 15:04

Держмолодьжитло ініціює прозорий порядок надання держпідтримки учасникам АТО та ВПО для придбання житла

Держмолодьжитло вже підготувало та спрямує до Уряду пропозиції щодо змін до Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом, які мають забезпечити відкритість та прозорість надання такої підтримки сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщеним особам. Про це в ефірі Громадського радіо заявив Перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

Сергій Комнатний нагадав, що Верховна Рада України 16 березня прийняла в цілому Закон України «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)», який надає додаткові можливості сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб при участі у програмі доступного житла, завдяки чому вони зможуть придбавати житло за механізмом 50 на 50, або отримати пільговий кредит для вирішення свого житлового питання.

За словами Сергія Комнатного, існуючий порядок надання держпідтримки для забезпечення громадян доступним житлом має бути адаптований для надання такої підтримки сім’ям учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

«Замість довідок про перебування на квартирному обліку, зокрема, сім’ї внутрішньо переміщених осіб, мають подати довідку про реєстрацію як переселенця та витяг з реєстру нерухомого майна, що у власності немає майна на підконтрольній території», - зазначив Сергій Комнатний.

Також Сергій Комнатний наголосив, що Держмолодьжитло забезпечить максимальну відкритість та прозорість під час реалізації даної програми.

«Держмолодьжитлом наприкінці минулого року підписані меморандуми з всеукраїнськими громадськими організаціями, які опікуються питаннями учасників АТО та переселенців. Також ми маємо відповідні договори про співпрацю з Міністерством молоді і спорту. Ми плануємо якомога швидше налагодити співпрацю з Міністерством з питань тимчасово окупованих територій. Під пильним оком громадськості буде розроблений порядок визначення черговості», - сказав перший заступник голови правління Держмолодьжитла.

За матеріалами Держмолодьжитло