Прес-центр15 червня 2017, 15:06

Громадськість та Держмолодьжитло посилять співробітництво щодо житлового забезпечення внутрішніх переселенців

Житлові права сімей внутрішньо переміщених осіб мають бути реалізовані, зокрема, за допомогою державних та місцевих житлових програм. Про це під час спільного брифінгу в Українському кризовому медіа–центрі заявили голова ГО «Всеукраїнська Асоціація Переселенців» Руслан Калінін та голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

З метою захисту житлових прав внутрішньо переміщених осіб, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем внутрішньо переміщених осіб Держмолодьжитло та Всеукраїнська Асоціація Переселенців підписали Меморандум про консолідацію зусиль.

Присутні на заході представники інших громадських організацій, що опікуються питаннями внутрішньо переміщених осіб виявили бажання приєднатись до спільних дій щодо захисту житлових прав сімей внутрішньо переміщених осіб. Голова правління Держмолодьжитла з оптимізмом сприйняв таку ініціативу та закликав усіх громадських активістів України, що опікуються питаннями внутрішніх переселенців об’єднатись навколо житлового питання цієї категорії громадян, щоби це питання було зрештою отримало повноцінне рішення.

Наприкінці заходу відбулося підписання Меморандуму про співробітництво з іще однією громадською організацією, яка опікується проблемними питаннями переселенців з частини Луганської області, яка нині знаходиться під контролем ворожих українській державі сил.

За матеріалами прес-служби Мінрегіону