Прес-центр17 травня 2017, 15:05

Кабінет Міністрів збільшив статутний капітал Держмолодьжитла

Кабінет Міністрів України збільшив статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на 28 млн грн. Таке рішення було прийняте 11 травня під час засідання Уряду.

Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний зазначив, що збільшення статутного капіталу Фонду передбачено у державному бюджеті на 2017 рік. Ці кошти буде спрямовано на виконання державної програми забезпечення молоді житлом, а саме для надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям, які потребують поліпшення житлових умов.

«Збільшення статутного капіталу Держмолодьжитла на 28 млн. грн. дасть змогу збільшити обсяг надання пільгових кредитів молодим громадянам на будівництва житла. Причому пріоритет у отриманні таких кредитів надано сім’ям учасників АТО. Крім того, на пільгові житлові кредити місцевими бюджетами всіх рівнів у цьому році передбачено ще 101,9 млн грн. Водночас, численні громадські організації, які взаємодіють, зокрема, з Держмолодьжитлом, вказують на необхідності значного збільшення видатків з Держбюджету на забезпечення житлом сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб», — зазначив Сергій Комнатний.

Прес-служба Держмолодьжитла