Прес-центр3 серпня 2017, 16:08

Китайські інвестфонди виявляють інтерес до співробітництва з Держмолодьжитлом

Наприкінці липня нашу країну відвідала делегація представників одних з найбільших приватних інвестиційних фондів Китаю – Gingko Group та Bengda Group. Делегація прибула в Україну з метою вивчення на місці ситуації на предмет можливої співпраці в фінансово-кредитній сфері та кращого розуміння державної політики щодо іноземних інвестицій. Члени делегації КНР провели в Києві ряд зустрічей з діловими та урядовими колами.

Сьогодні, 31 липня, в конференц-залі Держмолодьжитла відбулася зустріч голови правління Фонду Сергія Комнатного з членами китайської делегації, на якій сторони обмінялися думками щодо можливих шляхів взаємовигідного співробітництва. Китайські гості отримали відповіді на свої питання, інформацію про мету та методи роботи Фонду, а також відповіли на питання відносно характеру інтересів китайських інфвестфондів в Україні. Зустріч була організована на прохання Китайської торгової асоціації, яку на цій зустрічі представляв виконавчий директор Руслан Осипенко.

Голова правління Фонду Сергій Комнатний в ході переговорів зазначив, що Держмолодьжитло має намір розглядати будь-які пропозиції співробітництва та потенційно зацікавлене в іноземних інвестиціях задля досягнення однієї зі своїх стратегічних цілей – залучення позабюджетних коштів до реалізації державних житлових програм. Зустріч з представниками відомих китайських інфестфондів мала ознайомчий характер, але сторони домовилися про продовження ділових контактів та обмін більш детальним пропозиціями та проектами вже в найближчий час. Сторони відзначили взаємне задоволення від корисного знайомства та продуктивного спілкування, підтвердивши наявність певних спільних позицій, які свідчать про можливість взаємовигідної співпраці.

Прес-служба Держмолодьжитло