Прес-центр8 червня 2018, 14:06

Мінрегіон вдосконалює процедуру відбору житлових об′єктів за програмою «Доступне житло»

Мінрегіон підготував проект постанови Кабінету Міністрів України про внесення змін до Порядку забезпечення громадян доступним житлом та Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла, якими вдосконалюється процедура відбору житлових об′єктів. Зокрема, надання можливості громадянам самостійно обирати об’єкт фінансування та/або новозбудований об’єкт.

Після прийняття Урядом зазначених змін, міністерство продовжить роботу з реалізації програми будівництва (придбання) доступного житла.

Довідково

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено фінансування за бюджетною програмою за КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в обсязі 100,0 млн гривень.

Механізм реалізації цієї програми визначено Порядком забезпечення громадян доступним житлом, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2009 № 140.

Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки на будівництво (придбання) доступного житла, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.02.2012 № 193.

за матеріалами Мінрегіону