Прес-центр6 липня 2017, 14:07

Обласна влада вирішує питання забезпечення житлом ВПО

 

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян провів нараду з питань забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб в Луганській області.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Під час наради обговорені питання щодо розроблення механізму (порядку) пільгового кредитування на будівництво (придбання) житла для ВПО відповідно підпункту 6 пункту 7 заходів Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

«Для голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза серед багатьох питань, які на поточний час потребують невідкладного вирішення, актуальним є забезпечення житлом ВПО, – наголосив Вадим Данієлян. – Сьогодні у Рубіжному повним ходом проводиться капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб. Також у цьому році за сприянням обласної влади планується виконати відповідні роботи ще на двох житлових об’єктах – у Рубіжному і Сєвєродонецьку».

Крім цього, заступник голови облдержадміністрації зауважив, що для цієї категорії громадян найбільш прийнятні умови пільгового кредитування. І додав, що це буде тільки будівництво нового житла.

На нараді було запропоновано розробити новий порядок для Регіональної цільової програми щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки, яким буде спростовано процедуру оформлення пільгового кредиту. Так, замість довідки про квартирний облік переселенцям запропонують надавати довідку, яка підтверджуватиме їх статус, та витяг з єдиного реєстру про відсутність майна на підконтрольній території.

Разом з тим вирішувались питання щодо визначення обсягів фінансування заходів, які передбачені Програмою, та необхідності внесення відповідних змін до неї, а також розглянуті можливості забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб на умовах оренди, найму, користування тощо.

За результатами розгляду питань, винесених на обговорення, Вадим Данієлян надав низку доручень.