Прес-центр4 грудня 2017, 14:12

Офіс Держмолодьжитла став доступнішим для маломобільних громадян

Завершено роботи із встановлення пандуса на вході до приміщення центрального апарату Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Відтак офіс Фонду став більш доступним для людей з особливими потребами.

Пандус є універсальним: ним можуть користуватися не тільки маломобільні громадяни, але й батьки з дитячими візками.

Відповідні роботи проводяться Держмолодьжитлом на виконання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року №913, в частині необхідності забезпечення фінансовою установою доступності приміщень, у яких здійснюється обслуговування клієнтів (споживачів), для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відповідно до державних будівельних норм, правил і стандартів.

Роботи із забезпечення безбар’єрного доступу тривають у офісах регіональних управлінь Держмолодьжитла.

Нагадаємо, базовим документом, який встановлює основи соціального захисту інвалідів у нашій країні і гарантує створення необхідних умов для забезпечення можливості вести повноцінний спосіб життя відповідно до індивідуальних потреб та інтересів, є Закон України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні». Розділом 5 закону встановлено основні вимоги до створення безбар’єрного архітектурного середовища для безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів соціальної інфраструктури.

Прес-служба Держмолодьжитла