Прес-центр31 травня 2018, 13:05

Презентація містобудівного кадастру Луганської області

31 травня 2018 року відбулась презентація містобудівного кадастру Луганської області.

З метою ефективного та якісного управління територіями області одним з актуальних питань на сьогоднішній день є створення і ведення містобудівного кадастру, що дозволить ефективно реалізовувати інвестиційні проекти на відповідних територіях.

Для вирішення цього питання в грудні 2015 року затверджено «Регіональну цільову програму зі створення містобудівного кадастру Луганської області на 2016-2018 рокОсновною метою даної Програми є створення єдиної системи геопросторових даних області, єдиної актуалізованої електронної карти області та банку даних інформаційної системи містобудівного кадастру, уніфікованої системи електронного документообігу містобудівної документації.

Завдання зі створення містобудівного кадастру  розглядаються у контексті реформи децентралізації та регіонального розвитку, який визначається двома основними індикаторами: індекс людського розвитку та індекс конкурентоспроможності регіонів.

В області буде створена система, яка буде надавати геопросторові кадастрові дані об’єктів містобудування, дані щодо власників земельних ділянок і їх межі тощо.

Адже земля – головний актив будь-якої громади, який дозволяє в першу чергу залучати інвестиції і розвивати місцеве самоврядування.

Створення геопорталу надасть змогу впровадження новітніх підходів до планування розвитку населених пунктів та інших територій, дослідження практичних аспектів сучасної європейської моделі територіального планування з практичним застосуванням нових законодавчих механізмів управління в галузі містобудування та містобудівного кадастру.