Прес-центр12 квітня 2018, 15:04

Проведення загальнонаціонального семінару-наради, присвяченого питанням просторового планування та його ролі в розвитку регіонів.

11-12 квітня у м. Києві Мінрегіоном спільно з «U-LEAD з Європою»  проводиться загальнонаціональний семінар-нарада, присвячена питанню просторового планування та його ролі в розвитку регіонів.

На семінарі розглядаються актуальні питання реалізації ключових реформ країни.

Питання дисгармонії реалізації окремих показників містобудівної документації на місцевому рівні, зокрема у сегментах житлового будівництва та будівництва об'єктів громадського обслуговування, виконання уповноваженими органами з питань містобудування та архітектури власних повноважень в умовах проведення реформ, підвищення інституційної спроможності уповноважених органів з питань містобудування та архітектури.

Особливу увагу приділили ролі містобудівного кадастру у забезпеченні публічності містобудівних рішень та функціонування веб-ресурсу «Відкрите просторове планування» як інструменту покращення інвестиційного клімату в Україні.

Також передбачено розгляд нових акцентів планування та забудови території ДБН «Планування та забудова територій» і правові аспекти ведення реєстру містобудівних умов та обмежень.

Захід відбувається за участі керівництва Мінрегіону, координаторів Урядово-громадської ініціативи «Разом проти корупції», представників державних підприємств «УКРНДПЦИВІЛЬБУД», «Діпромісто ім. Ю.М.Білоконя», громадської організації «Офіс ефективного регулювання», групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні.

Від Луганської області у семінарі-нараді бере участь заступник начальника управління – начальник відділу містобудування та архітектури, виконуючий обов'язки начальника управління містобудування та архітектури Луганської облдержадміністрації Івасішин М.Д.