Прес-центр1 березня 2017, 12:03

Проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлянні містобудування та архітектури облдержадміністрації

24 лютого 2017 року в адміністративній будівлі облдержадміністрації  проведено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації, на якому  розглянуто проекти містобудівної документації «План зонування території (зонінгу)» дев’яти сіл Марківського району. В засіданні прийняли участь члени архітектурно-містобудівної ради, сільські голови та представники Бондарівської, Ліснополянської та Сичанської сільських рад, автори проектів ТОВ «Землевпорядна фірма «ЛАН» та архітектори міст та районів області.

План зонування території (зонинг) – це містобудівна документація, якою встановлюється функціональне призначення, вимоги до забудови, ландшафтної організації та іншого використання територій, окремих земельних ділянок, а також перелік усіх допустимих видів, умов і обмежень використання територій та окремих земельних ділянок у межах зон, визначених цим планом.

Зазначена містобудівна документація після її затвердження створить сприятливі умови для життєдіяльності людини, забезпечення захисту території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також дозволить ефективно залучати  інвестиції у розвиток населеного пункту.

В ході розгляду та обговорення планів зонування населених пунктів Марківського району, члени ради висловили свої пропозиції та зауваження розробникам містобудівної документації.

Архітектурно-містобудівна рада при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації вирішила рекомендувати розробнику проектної документації ТОВ «Землевпорядна фірма «ЛАН» усунути зауваження, доопрацювати плани зонування територій та  затвердити їх в установленому законом порядку.