Прес-центр8 грудня 2017, 15:12

У Мінрегіоні відбувся тренінг щодо викривачів корупції та етичних стандартів поведінки

«Викривачі корупції. Гарантії захисту викривачів за законодавством України» та «Етичні стандарти поведінки осіб, повноваження на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та прирівняних до них осіб» — таким темам було присвячено навчальний тренінг для працівників Мінрегіону, який відбувся 6 грудня 2017 року.

Під час тренінгу обговорили міжнародні етичні стандарти та правила етичної поведінки державних службовців, які засновані на пріоритеті інтересів держави, політичної нейтральності, неупередженості, компетентності і ефективності, нерозголошення інформації, утримання від виконання незаконних рішень чи доручень.

Також, було проведено опитування щодо моральних та етичних якостей державного службовця в контексті реформи державної служби.

Учасників семінару було ознайомлено з можливими каналами повідомлення про факти корупції, що створені у Мінрегіоні. Нагадаємо, зробити це можна шляхом подання повідомлення про корупцію на спеціальну електронну пошту: anti-corruption@minregion.gov.ua, або телефоном: (044) 590 47 45 чи на поштову адресу Міністерства.

Довідково

Тренінг відбувся до Міжнародного дня боротьби з корупцією, який відзначається 9 грудня.