Прес-центр25 липня 2017, 11:07

Видано перший пільговий кредит для діячів культури Луганщини у 2017 році

Сьогодні, 25 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив ключі від квартири молодій мамі Олені Бахрєвій.

Вона стала учасником Програми сприяння забезпеченню житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних працівників, працівників культури та мистецтв, держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013-2017 роки. Розмір кредиту склав 94 % від нормативної вартості квартири. У даному випадку це 375 291 грн, які були виділені з обласного бюджету.

«Обласна влада докладає максимум зусиль для пошуків шляхів придбання доступного житла нашою молоддю, педагогами, науковцями, медиками та іншими працівниками. Головне, щоб вони відповідали умовам наших програм. Житло має стати доступнішим», – розповів очільник області.

Також  діють Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013-2017 роки та Регіональна цільова програма будівництва (придбання) доступного житла у Луганській області на 2010-2017 роки.

Фінансування програм з обласного бюджету відновилося минулого року.

Відтоді за сприяння облдержадміністрації у співробітництві Луганського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» вже вісім сімей Луганщини отримали пільговий кредит на придбання житла, з них шість – у 2017 році.

Олена Бахрєва працює у Луганській обласній філармонії на посаді артиста академічного симфонічного оркестру у групі ударних інструментів. За сумісництвом викладає у Сєвєродонецькій дитячій музичній школі №1.

Загалом, процентна ставка складає 3 %, але, за умовами програми, Олена, маючи маленьку доньку Уляну, отримала безвідсотковий кредит терміном на 30 років.