Прес-центр14 червня 2018, 11:06

Відбулась нарада з питань надання довгострокових кредитів ВПО та учасникам АТО

13 червня 2018 року під час наради в облдержадміністрації обговорено порядок надання довгострокових пільгових кредитів внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції на будівництво, реконструкцію або придбання житла на території Луганщини.
Її провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Про діючі регіональні програми доповів заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, в.о. начальника Михайло Івасішин.
Тож, наразі діють Регіональна цільова програма забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки, Регіональна цільова програма житлового кредитування учасників АТО та членів їх сімей у Луганській області на 2017-2021 роки та Регіональна цільова програма щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

За першою з них на поточний рік передбачено фінансування з обласного бюджету на суму понад 7,5 млн гривень для десяти молодих сімей, за другою – понад 3,5 млн гривень для п’яти сімей, за третьої обсяги фінансування визначаються.
У свою чергу, директор Луганського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Інеса Кірєєва повідомила, що за Регіональною цільовою програмою забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки наразі один кредит знаходиться в стадії видачі, ще один кандидат має першочергове право на отримання кредиту. Інші претенденти не підходять за різними критеріями.

До участі у програмі кредитування учасників АТО загалом подали заяви 49 осіб, з них 37 користуються першочерговим правом, 32 мають статус ВПО.
До реєстру кандидатів на отримання довгострокових пільгових кредитів на будівництво (реконструкцію) або придбання житла за Регіональною цільовою програмою щодо підтримки та адаптації ВПО на 2017-2018 роки зареєстровано 42 особи. З них 17 мають право участі у двох програмах (АТО та ВПО).

Також учасники наради розглянули подальші шляхи реалізації цих програм та варіанти перерозподілу коштів.
«Очільник Луганщини Юрій Гарбуз приділяє особливу увагу цьому питанню. Важливо, щоб житло змогли отримати якомога більше жителів області. Перерозподіл коштів здійснюватиметься пропорційно згідно з кількістю поданих заяв по кожній програмі», – наголосив Вадим Данієлян.